MBSR groepstraining

MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction en is een beproefd programma om mindfulnessvaardigheden te ontwikkelen. Deze training leert je bewuster stil te staan bij je ervaring van het hier en nu en deze niet te veroordelen.

Inhoud van de training

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten en een stiltedag. Een cursusgroep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 10 personen. In de bijeenkomsten oefen je met verschillende meditatietechnieken zoals de lichaamsscan, zitmeditatie, loopmeditatie en bewegingsoefeningen. Na de oefeningen is er de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen in de groep.

Tijdens de training leer je:
- Met aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu;
- Effectief om te gaan met stress;
- Een vriendelijke grondhouding te ontwikkelen naar jezelf en anderen.

Oefenen

Tussen de bijeenkomsten oefen je verder met de meditatie- en bewegingsoefeningen, aan de hand van geluidsbestanden. In de cursusmap staan verschillende oefeningen beschreven om dezelfde niet-oordelende aandacht toe te passen in het dagelijks leven. Ervaring leert dat het oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Dit vraagt 45 minuten tot een uur per dag.

Duur

Acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag van 10.00 – 16.00 uur.

Kosten

De kosten voor de training bedragen € 400,- inclusief cursusmateriaal en BTW.

Vergoeding en keuze mindfulnessaanbieder

Wie een mindfulnesstraining wil volgen, doet er goed aan om te kijken naar de opzet van de cursus en de certificering van de trainer. Er is wetenschappelijke ondersteuning dat mindfulness leidt tot verbetering van je welzijn. Dit geldt alleen voor de 8-weekse training van 2,5 uur per bijeenkomst, gegeven door een gecertificeerde trainer. De training die ik aanbied, voldoet aan deze eisen.

Vergoeding zorgverzekering

Ik heb de opleiding tot mindfulnesstrainer categorie 1 gevolgd en ben lid van de VMBN. Daarmee ben ik gekwalificeerd om mindfulnesstrainingen te geven en kunnen trainingen die ik geef vaak (deels) vergoed worden door sommige verzekeraars. Een overzicht van verzekeraars die mindfulnesstrainingen vergoeden, vind je hieronder

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness

Voor de meest actuele vergoedingen en voorwaarden raad ik je aan om de website van je zorgverzekeraar te raadplegen. Vaak is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk.

Annuleren

Tot zes weken voor aanvang van de training is annuleren kosteloos. Daarna worden kosten in rekening gebracht. Tot vier weken voor aanvang van de training 25%, tot twee weken, 50%- en tot één week wordt 100% van de trainingskosten in rekening gebracht.

Aanmelden
Momenteel geef ik geen open inschrijvings trainingen.Heb je interesse in een individuele training dan zijn er zeker mogelijkheden. Stuur een e-mail naar m.vandermeer@freemindset.nl of bel naar 06 40033288 dan geef ik graag meer informatie.

Individuele mindfulnesstraining

De mindfulnesstraining volgen in een groep is aan te raden, maar niet altijd mogelijk of wenselijk, daarom bied ik ook individuele mindfulnesstraining aan.

Als je interesse hebt in een individuele mindfulnesstraining ( 8 sessies van 1 uur) kun je een afspraak maken voor een vrijbijvend telefonisch intakegesprek. De gesprekken zullen zoveel mogelijk op vrijdagen worden ingepland. 

Het tarief voor een individuele mindfulnesstraining bedraagt 750,- euro inclusief BTW. Alle oefenmaterialen (audiofiles en werkboek) zijn hierbij inbegrepen.

 

Workshop of lezing

Ik verzorg graag workshops voor verschillende doelgroepen. Het kan gaan om puur kennismaken met Mindfulness. Daarnaast kan een workshop worden verzorgd als onderdeel van een symposium of conferentie of op een afdeling.

Het doel van een workshop is gericht op het kennismaken met mindfulness (wat is het wel/ niet en hoe werkt het?) waarbij ervaring wordt opgedaan met verschillende korte oefeningen.  
Op die manier kan, mede afhankelijk van de groepsgrootte, al in 1,5 uur een goede kennismaking plaats vinden. Maar langer of iets korter kan uiteraard ook. Ik verzorg de workshop graag op locatie.

De opbrengst:
  • Kennis en begrip van mindfulness;
  • Herkennen van oorzaken van stress;
  • Hoe stress effectief en duurzaam verminderd kan worden;
  • Kunnen toepassen van een aantal korte oefeningen in de dagelijkse praktijk.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen via m.vandermeer@freemindset.nl of via 0640033288.